VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

64207232-c0b7-4512-9008-05f181d0468d

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Volle zaal bij VHG-Nieuwjaarsbijeenkomst op Groene Sector Vakbeurs

do 11 jan 2024

​Wat een geweldig begin van het nieuwe jaar hadden we dinsdag op De Groene Sector Vakbeurs! Met ruim 200 deelnemers luidden we het nieuwe jaar in en trapten we de Groene Sector Vakbeurs af. Het was geweldig om iedereen weer te zien, met een inspirerende aftrap van onze voorzitter John Koomen en ondernemer Martin Kniest. Hier is een beknopt overzicht!


John Koomen opende de ochtend met een korte terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op dit jaar, aan de hand van de strategische speerpunten van VHG. Speciale aandacht had hij voor wat VHG voor jou als lid kan betekenen. “VHG is er voor jou, of je nu een klein of groot bedrijf hebt. Maak vooral gebruik van alle diensten en informatie. Samen werken we ook dit jaar aan een groener Nederland!”

Inspiratie

Martin Kniest - bekend van de documentaireserie De Wasstraat - raakte het publiek met zijn verhaal over hoe hij binnen zijn bedrijf Matz Carwash kansen biedt aan mensen met een begeleidingsbehoefte. “Door te kijken naar de mogelijkheden die het werken met deze doelgroep met zich mee brengt, worden er deuren open gebroken en kunnen we met elkaar een verandering in de maatschappij realiseren”, aldus Kniest. Hij gaf meerdere concrete voorbeelden en handvatten van hoe je als werkgever mensen met begeleidingsbehoeften kunt inzetten. “Het helpt je als bedrijf en is bovendien heel zinvol.” Zijn bijzondere verhaal raakte een snaar bij de deelnemers: “Heel indrukwekkend, ik kreeg er kippenvel van. Dit laat ook een andere kant van ondernemen zien”, aldus een van de aanwezigen. Het initiatief van Kniest biedt ook zeker kansen voor onze sector. Vandaar dat we met hem in gesprek gaan over hoe we zijn kennis en kunde kunnen benutten voor de VHG-leden.


Bijpraten en netwerken

Na de boeiende verhalen was het tijd om bij te praten en te netwerken tijdens de gezellige lunch. Vervolgens trokken de bezoekers de beursvloer op om zich te laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied. En om een bezoek te brengen aan het VHG-plein met de geheel vernieuwde groene VHG-stand, het VHG-kennispodium, de stands van onze (kennis)partners én de finale van het NK Hovenier 2024!

Benieuwd naar meer? 

In de eerste editie van het VHG Magazine van dit jaar lees je een uitgebreide terugblik op deze geslaagde bijeenkomst!

De VHG Nieuwjaarsbijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door Sazas.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief